top of page

COOL

Zet jij de stap naar een betere gezondheid?

Meld je dan nu aan!

CooL.png

CooL in het kort:

  • Gericht op duurzame gedragsverandering en meetbare verbetering in de leefstijl

  • Leefstijl gerelateerde onderwerpen staan centraal; voeding, bewegen, slaap en ontspanning

  • Vergoed door de zorgverzekeraar zonder eigen risico (dus geen kosten)

  • Een programma van 2 jaar

  • Zowel groeps- en persoonlijke bijeenkomsten

  • Begeleiding door een gekwalificeerde Leefstijlcoach

Coaching op Leefstijl (CooL)

Met het Coaching op Leefstijl programma streven we naar een duurzame verandering in de leefstijl, gezondheid en kwaliteit van het leven. 

 

Misschien heb je overgewicht en er al alles aan gedaan om gewicht te verliezen. Het blijkt moeilijk om dit vast te houden en daarom ligt de nadruk in het programma op het blijvend veranderen van je gedrag. Er wordt gewerkt aan inzicht in basiskennis, motivatie, valkuilen en belemmeringen. Je leert zo zelf een bewuste, gezonde keuze te maken op basis van wat bij jou past. De vragen die daarbij aan bod komen zijn o.a. Wat is gezond en hoe werkt dit voor mij? Hoe maak ik gezonde keuzes en hoe zorg ik dat ik dit blijf doen?

 

We werken toe naar een gezonde leefstijl en gewichtsverlies. Secundaire gezondheidsklachten kunnen hierdoor verdwijnen en gewichtsverlies kan een positieve verandering tot gevolg hebben op vetpercentage, middelomtrek, bloedglucose of cholesterol.

Het programma

Het CooL programma duurt in totaal 2 jaar.

 

Deze periode bestaat uit 16 groepsbijeenkomsten met 8 tot 12 deelnemers van 1,5 uur. In de groepsbijeenkomsten staat steeds een ander thema centraal gelinkt aan voeding, bewegen, slaap en ontspanning. Theorie wordt afgewisseld met interactieve oefeningen. De kracht van de groep kan een steun zijn. Er voor elkaar zijn op moeilijke momenten, ervaringen delen, tips uitwisselen en misschien wel samen bewegen. 

Naast de groepsbijeenkomsten worden er 8 individuele gesprekken gepland met de Leefstijlcoach van ongeveer 45 minuten. In deze gesprekken is er ruimte om dieper in te gaan op jouw persoonlijke doel.  

 

Voor wie?

Je komt in aanmerking voor het CooL programma wanneer je;

  • Overgewicht (d.w.z. een BMI tussen 25 en 30) hebt en daarnaast een verhoogd risico op diabetes of hart- en vaatziekten of

  • Ernstig overgewicht (d.w.z. een BMI van meer dan 30) hebt

  • Doorverwezen wordt door jouw huisarts;

  • Gemotiveerd bent om het tweejarig programma te volbrengen.

De Leefstijlcoach

Leefstijl is alles wat je doet en laat om gezond te blijven. Een leefstijlcoach kan je helpen daarin keuzes te maken en in actie te komen. Samen werk je stap voor stap aan een gezondere leefstijl die bij jou past. Het programma wordt georganiseerd en uitgevoerd door Sanne van den Broek, gecertificeerd Leefstijlcoach. Zij zal het gehele programma met jou doorlopen en jouw aanspreekpunt zijn. 

13d85b_8a0a31517d604d31b2e90ca8f63cec05_

Kosten

Het programma is opgenomen in de basisverzekering en uitgesloten van eigen bijdrage. 

 

Deelname is kosteloos, maar zeker niet vrijblijvend. Er wordt niet alleen deelname aan de groepssessies verwacht maar ook een actieve houding om met zelf geformuleerde verbeterstappen aan de slag te gaan

 

Locatie

Gezondheidscentrum Broekpolder in Heemskerk (Steenhouwerskwartier 29 in Heemskerk). 

Een nieuwe groep start wanneer er voldoende aanmeldingen zijn. 

 

Interesse?

Wil je aan het programma deelnemen of heb je vragen?

Laat het Leefstijlcoach Sanne van den Broek weten via sanne@revacentre.nl. Zij neemt zo snel mogelijk contact met je op. 

bottom of page