YOGA

Binnen Gezond Leven gaat yoga om aandacht, rust en eenvoud. Het draait bij ons niet om prestatie en/of lenigheid. Yoga is dan ook voor iedereen, van jong tot oud.

Wij bieden een basiscursus aan, maar ook 1 op 1 yoga in de vorm van yoga therapie.

 

Easy Flow Yoga

Yoga is het leren herkennen en ervaren van lichamelijke signalen, zoals een verhoogde spierspanning, hartkloppingen of onrust in het lichaam. Lichamelijke signalen geven het ontstaan van een emotie aan. Binnen de basiscursus Yoga staat het leren luisteren naar die lichamelijke signalen centraal waardoor je leert hoe emoties bij je werken en op welke wijze je die emotie/spanning via yoga kan laten afvloeien. 

 

Stoelyoga 

Stoelyoga is de meest laagdrempelige vorm van yoga. Een Stoelyogales bestaat uit het uitvoeren van milde yogahoudingen op een stoel. Stoelyoga is een rustige bewegingsvorm en daardoor voor iedereen haalbaar, ongeacht leeftijd, omvang, lenigheid of conditie. Een yogales is erop gericht spieren en gewrichten soepeler te maken. Je leert spanning los te laten en je concentratie en motoriek te verbeteren. Tijdens de lessen staat het respecteren van je eigen mogelijkheden centraal en leer je creatief om te gaan met eventuele beperkingen. Ontspannen en genieten staan voorop. Stoelyoga kan altijd en overal, en is daarom een geweldige uitkomst om je lichaam en geest een herstelmoment te geven.

Hoe ziet een les Stoelyoga eruit?

Een stoelyogales bestaat uit ontspanning- en ademhalingsoefeningen, rek- en strekoefeningen, versterkende oefeningen, lichaamshoudingen, concentratietechnieken en meditatie.

Yoga leidt tot:

- Fysieke en mentale ontspanning

- Meer rust in je hoofd

- Meer balans tussen denken en voelen

- Betere nachtrust

- Meer innerlijke rust

- Natuurlijke ademhaling

- Meer energie

- Toename van lenigheid

 

Iedereen kan instromen. De Asana’s (houdingen) en de ademhalings- en aandachtsoefeningen wisselen om de vier weken. Hoe vaker je een oefening doet, hoe meer resultaat je gaat merken op je fysieke en mentale welzijn, vandaar dat we ze gedurende vier weken herhalen. Daarnaast krijg je van ons een mapje mee waar de oefeningen in beschreven staan, zodat je ze ook thuis kunt herhalen als je daar behoefte aan hebt.

 

Yoga Therapie

Therapeutisch yoga is een vorm van therapie die ondersteunend is in het herstelproces op zowel fysiek, mentaal als emotioneel gebied. Yoga therapie kan gezien worden als een integrale en holistische vorm van yoga waarbij er aandacht is voor de therapeutische kwaliteiten van de yogahoudingen en van de ademhalings- en ontspanningstechnieken. 

In de yoga therapie wordt naast de Hatha yoga ook gebruik gemaakt van technieken uit de Restorative yoga en Mindfulness Original Based Approach.

 

Yoga therapie biedt individuele mogelijkheden om een persoonlijk afgestemd yogaprogramma te volgen gericht op herstel, gezondheid en transformatie. 

 

 

 

Yoga docente – Marianne Huider

Onze yoga docente is Marianne Huider. Marianne is in 1977 gestart met de opleiding tot psychiatrisch verpleegkundige en is daarnaast geregistreerd als sociaal psychiatrisch verpleegkundige met een grote interesse in integrale psychiatrie waarvoor zij vele trainingen en cursussen gevolgd heeft.

 

In 2012 is Marianne naar India gereisd om daar de opleiding te volgen tot Hatha Yoga docent. Enthousiast is zij teruggekeerd in Nederland om hier de vierjarige opleiding tot 

Raja Yoga docent te gaan volgen. Daarna heeft Marianne zich nog verder gespecialiseerd in Raja Yoga-therapie en Restorative Yoga en wil ze blijven leren. Vanaf maart dit jaar zal Marianne dan ook een opleiding Art & Science of yoga for the healthcare professional gaan volgen.

 

Marianne heeft veel ervaring in het geven van yogalessen aan diverse doelgroepen en geeft niet alleen lessen, maar ook yoga leefstijladviezen.

De Easy Flow Yoga gaat plaatsvinden op de woensdagmiddag van 15.00 uur tot 16.15 uur in de kleine zaal in gezondheidscentrum te Broekpolder. De yoga therapie is op afspraak.

We starten bij minimaal 5 deelnemers. Aanmelden kan telefonisch of via de mail.

Telefonisch: 0251 23190

Mail: info@gezond-leven.nl